Çocuklarınıza özel günler ve bayramlarda armağan olarak, patatesten yapacağınız sevimli şirinlerle neşeli bir öğün hazırlayabilirsiniz.
Küçük şirinler KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 35 dk PİŞME SÜRESİ: 25 dk
Malzemeler:
6 patates
100 gr kaşar peyniri
20 gr tereyağı
Tuz
Karabiber
12 kuru üzüm
6 frenk soğanı
6 taze soğanın yeşil kısmı
3 minik turp
6 kiraz domates
Hazırlanışı:*Patateslerin kabuklarını suyun altında fırçalayarak iyice temizleyin ve kağıt havlu ile kurulayın. Mikrodalga fırında 15 dakika ya da normal fırında 35 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
*Patateslerin üzerinden enlemesine 1 cm kalınlığında keserek kapak çıkartın. İçini küçük bir kaşık ile çıkartın ve bir kaseye aktarın.
*Kaşar peynirini rendeleyin ve tereyağı ile birlikte kasedeki patatese ekleyin. Tuz, karabiber ilave edin ve çatalla iyice ezerek karıştırın. Karışımı patateslerin içlerine doldurun. 200 dereceye ayarlanmış fırında 7–8 dakika pişirin.
*Turpları ince dilimleyin ve patatesin üzerine batırarak farenin sağ ve sol kulaklarını oluşturun. Kuru üzümlerle gözlerini yapın. Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin.
*Frenk soğanının her birini altı eşit parçaya ayırın. Üç tane sağ tarafına üç tane sol tarafına gelecek şekilde domateslerin iç kısmına yapıştırın ve patateslere tutturarak burnunu ve bıyıklarını oluşturun.
*Kuyruk için taze soğanın yeşil kısmını uygun uzunlukta keserek patatesin arkasına batırın. Servis yapın.
*Kuyruk için taze soğanın yeşil kısmını uygun uzunlukta keserek patatesin arkasına batırın. Servis yapın.